Nieuw in onze praktijk: De afhaalbalie


Beste klanten,


Dankzij de nieuwe balie in de wachtkamer kunnen bestellingen op een snelle en efficiënte manier worden opgehaald. Aan de balie helpen wij u ook graag verder met vragen omtrent ontworming, ontvlooiing, vachtverzorging, voedselsupplementen.... Heeft u vragen over voeding? Dan geven wij u graag advies! Wij hebben een talrijk assortiment aan voeding voor zowel gezonde dieren, als dieren met een specifieke aandoening die aangepaste voeding vereist. Afrekenen aan de balie kan met de kaart of payconiq.


Om zeker te zijn van de nodige medicatie/voeding kan je je bestellingen doorgeven: 

  • telefonisch: 051 31 50 64
  • via mail: info@dierenartsgoegebeur.be
  • via 'MijnDieren-app'* (Wij nemen contact met u op zodra de bestelling klaar ligt) 


*De 'MijnDieren-app' kan niet enkel worden gebruikt voor het plaatsten van bestellingen, maar ook om online afspraken te maken en het dossier van je huisdier te raadplegen en personaliseren. Gebruikers van de app krijgen ook automatisch vaccinatierappels. Geen zorgen, wie niet over deze app beschikt krijgt vaccinatierappels via mail of per post. 
Bescherm uw konijntje(s) - vaccineer ze op tijd!


Vaccinaties zijn niet enkel belangrijk bij hond en kat, maar zeker ook bij het konijn. Konijnen worden gewoonlijk tegen 3 ziekten gevaccineerd, waaronder myxomatose. Myxomatose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Konijnen worden geïnfecteerd door stekende insecten (muggen, vlo, vliegen,...) dus ook konijnen die alleen zitten kunnen besmet graken, maar ook konijnen onderling kunnen elkaar besmetten.

Je kan deze ziekte herkennen aan de zwellingen (myxomen) rond de ogen, neus, oren en geslachtsstreek. Deze ziekte gaat ook gepaard met koorts en leidt uiteindelijk tot sterfte in meer dan 90% van de gevallen. Een echte behandeling bestaat helaas niet, vandaar dat het vaccineren van groot belang is. Myxomatose is ongevaarlijk voor andere huisdieren of voor de mens. Het aantal besmettingen met Myxomatose is het hoogste in de zomer, daarom raden wij aan om je konijtje in het voorjaar te laten vaccineren.

De tweede (en derde) ziekte waartegen wij u konijn vaccineren is RHD 1 en RHD 2. RHD staat voor Rabbit Haemorrhagic disease. Ook deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus kan worden overgedragen door direct contact tussen twee konijnen, maar ook door indirect contact. Dit virus is namelijk heel resistent. Het kan maandenlang in de omgeving overleven en zo alsnog je konijntje besmetten. Ook stekende insecten, knaagdieren en vogels kunnen een rol spelen bij het overdragen van deze ziekte. 

Zoals hierboven vermeld zijn er twee varianten van deze aandoening. Klinisch zijn er niet zoveel verschillen; het virus veroorzaakt bloedingen en leverfalen in het konijn, maar omdat deze ziekte zo'n snel verloop kent zijn er vaak geen symptomen te zien. Soms ziet men een verminderde eetlust, koorts en bloedingen. Ook voor deze ziekte bestaat er geen behandeling en is voorkomen daarom van groot belang. Voorkomen kan door te vaccineren maar ook een goede hygiëne is van belang. RHD vormt geen gevaar voor de mens of voor andere huisdieren. 

Een konijntje laten vaccineren kan vanaf de leeftijd van 5 weken en dient jaarlijks te gebeuren.

Wens je graag een afspraak te maken voor de controle en vaccinatie van je konijn - maak dan een afspraak telefonisch of online. Tip - kies voor een afspraak bij dierenarts Astrid Six, zij legt zich meer toe op de geneeskunde van knaagdieren en konijnen.
 

DESKUNDIGE VERZORGING
VOOR UW HUISDIER

chirurgie • digitale radiologie
tandverzorging • hospitalisatie
echografie • orthopedie

Oostrozebekestraat 24 • 8770 Ingelmunster
T 051 31 50 64 • G
info@dierenartsgoegebeur.be

Lees meer