Orthopedie

Fractuur scheenbeen

Orthopedie

Manken is één van de meest voorkomende klachten bij onze huisdieren. Soms is de oorzaak makkelijk te vinden en snel op te lossen, maar vaak is het zo simpel niet. Goed luisteren, deskundig onderzoeken en verder aanvullend onderzoek zoals radiografische opnames of gewrichtspuncties kunnen ons heel wat verder helpen.

Bij orthopedische problemen wordt snel gedacht aan gebroken botten en zware operaties, maar orthopedie is zoveel meer dan dat. Ontwikkelstoornissen, aangeboren afwijkingen, spier- en peesletsels, gewrichtsaandoeningen, auto-immuunziekten, tumoren,... Er kan heel wat mislopen met het spier-, gewrichts- en skeletstelsel van onze huisdieren.

Vanwege onze grote fascinatie voor deze problemen hebben wij ons sterk verdiept in orthopodische problemen; zowel in de diagnostiek als de conservatieve als chirurgische behandeling.

Vanwege onze nauwe samenwerking met fokkers van grote honden hebben wij ook voldoende ervaring in officiële HD- en ED-opnames.

Fysiotherapie

Zowel in de orthopedie, als bij zenuw- en spieraandoeningen (neurologie) én bij werk- en sporthonden is fysiotherapie uitermate nuttig. Niet alleen kan het de genezing van ziekten versnellen en bevorderen, ook na orthopedische operaties zorgt fysiotherapie voor een sneller herstel. Bij chronische aandoeningen, zoals arthrose of spondylose zien we een veel betere controle van de klachten en de pijn.

Dierenarts en kinesitherapeut vullen elkaar hierin moeiteloos aan. Wij werken dan ook graag samen met een ervaren kine- en fysiotherapeut. Via gezamenlijk overleg stellen we een individueel behandelingsplan op voor uw huisdier.

Voor meer info over fysiotherapie bij dieren kunt u terecht bij fysiotherapeute Mieke Mares.

Meer info of advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch contacteren via 051 31 50 64 of vul ons contactformulier in.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!