Digitale radiologie

Elleboog kat

In de radiologie gaan we X-stralen door het lichaam van het dier 'schieten'. Deze stralen worden in verschillende mate door de verschillende weefsels tegen gehouden en doorgelaten. Meestal gebruiken we deze techniek om informatie te krijgen over het skeletstelsel. Maar precies omdat verschillende organen en weefsels hun eigen densiteit hebben kunnen we radiologie gebruiken om de organen in de buik (lever, blaas, milt, nieren,...) en de borstkas (hart, longen, slokdarm, lymfeklieren,...) weer te geven.

Wij beschikken over een state-of-the-art direct digitaal radiografietoestel dat dezelfde kwaliteit biedt als in humane ziekenhuizen. Hierdoor gaat alles niet alleen een stuk sneller, makkelijker en meer nauwkeurig; het is ook heel wat milieuvriendelijker. Op de digitale beelden kunnen we dan ook inzoomen, meten of aanscherpen. De beelden kunnen ook in de consultatie- of operatiekamer bekeken worden of doorgestuurd naar u of de doorverwijzende dierenarts. Een grote stap vooruit dus!

Hou er wel rekening mee dat het kan nodig zijn om uw huisdier hiervoor te kalmeren of soms volledig te verdoven. Radiologische opnames gebeuren daarom ook alleen na afspraak.

Meer info of advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch contacteren via 051 31 50 64 of vul ons contactformulier in.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!